RESA & BO

Resa med bil

Det är enkelt att ta sig till Älvdalen. Befinner du dig utanför Dalarna, gå in på SJ:s hemsida för att hitta ett tåg som passar dig. Vi rekommenderar också Masexpressen för dig som åker buss från Stockholm. Tåg eller buss tar dig till Mora Resecentrum, där du byter till en buss från Dalatrafik som tar dig den sista biten. Från Mora till Älvdalen tar det mellan 30-45 minuter med buss.

För att planera och boka din tågresa, gå till www.sj.se.
För att planera och boka din bussresa inom Dalarna, gå in på www.dalatrafik.se.

Resa kollektivt

Vägen till Älvdalen är välskyltad. Kommer du söderifrån, följ skyltning mot Mora och sedan Älvdalen (väg 70 från Mora). Om du kommer från öster, följ E16 till Falun och därifrån väg 69 och 70 ändå fram.

Norrifrån kan du exempelvis följa E45 söderut till Åsarna, tar av till riksväg 84 till Linsell där du via Lofsdalsvägen ansluter till riksväg 311. Reser du från sydväst följer du enklast E45 norrut till Mora, och därifrån riksväg 70 mot Älvdalen.

Använd gärna en karttjänst på Internet som till exempel Eniro[länk] eller Google Maps för att planera resan. Glöm inte att planera några stopp på vägen för att få ut så mycket som möjligt av er resa genom vackra Dalarna!

Boka boende

Vill du vakna upp i en mjuk hotellsäng eller är du snarare typen som vill vakna till gassande sol och lukten av gräs i ditt eget tält? I Älvdalen finns en hel del bra boenden. Allt från hotell till pensionat och camping – här finns boenden för alla smaker.

Google Maps || Powered By MapsEasy.com Maps Generator